שירות לאומי | כפר הנוער הדתי | תחושת סיפוק אדירה

חוות דעת על שירות לאומי-אזרחי בכפר הנוער הדתי

תחושת סיפוק אדירה

28 מצאו מידע זה מועיל

הנאה מהתפקיד 5
מתאים לבת דתית 3

מאפייני התפקיד

תיאור קצר של התפקיד עולי אתיופיה מהווים את רובו ככולו של כפר הנוער. בני הנוער בכפר מגיעים ממשפחות קשות יום ולרובם הגדול יש עוד הרבה בעיות בנוסף לקשיים הכלכליים. אך הכפר לא מוגדר כמקבל ילדים שנפלטו ממסגרות וכדו... הקבוצות הם נפרדות בנים / בנות. (כיום יש רק בנים בכפר הנוער.) לכל שכבת גיל מצוותים מדריך, בת שירות, אם בית ועוסי"ת. בת השירות עובדת בשיתוף פעולה מלא עם כל אנשי הצוות של קבוצת הגיל שלה ופעם בשבוע יש ישיבת צוות של כל עובדי הכפר. בת השירות עוזרת בש.ב., משמשת אוזן קשבת, ביקורי בית ועוזרות בכל מה שצריך.

תיאור שגרת היומיום יום בפנימיה: תפילה (שחשוב שבת השירות תנכח בה.) לאחריה א. בוקר עם החניכים ואז החניכים הולכים לביה"ס (שנמצא בכפר) ואת הולכת למח"מ (מרכזיה חינוכית) שם כל בנות השירות מכינות עם רכזת המח"מ את הפעיליות לערבים עם החניכים. החניכים חוזרים ב16:00 מהלימודים ובת השירות עוזרת להם בש.ב., אוזן קשבת, חוגים וכדו'... ב22:00 כיבוי אורות(כמובן שזה הסדר יום אך בפועל אין כ"כ זמנים מסודרים..). חוץ מזה בת השירות אחראית להכין 2 פעילויות שבועיות לחניכים עם המדריך שאיתה. ובשבת להישאר אחת לשבועיים בכפר.

מאפיינים מיוחדים לתפקיד עבודה עם נוער בסיכון

באיזו מידה קיים בתפקיד מאמץ פיזי: 0 [1 קל מאוד, 5 קשה מאוד]

השירות בעיקר בסביבת ילדים

התקיימו אורייתות או שיעורים באופן קבוע

אי-אפשר ללמוד לקראת המבחן הפסיכומטרי.

שעות העבודה מ-אנא בחרי עד-אנא בחרי כל היום...

חוויות אישיות

תקופת ההכשרה לתפקיד

חוויה חיובית או מאתגרתחוייה חיובית:היה לי קשר מדהים עם אחד מהנערים הקשים מאוד בכפר. הגיע שלב בו העיפו אותו מהפנימיה ובשנה השנייה שלי הוא עבר לפנימייה אחרת אך הקשר לא נותק אלא להיפך. אני הראשונה שהוזמנה לטקסים של הביה"ס החדש שלו, המשיכו ביקורי הבית ובאמת הגיע שלב בו הנער הודה לי על כי גרמתי לדברים חיביים לצוץ אצלו ושניתי משהו. חוויה מאתגרת: לפעמים החניכים לא ידעו גבולות והיה מקרה בו חניך הרגיש חיבה יתר על המידה... זה קשה מאוד וזה קורה לעיתים קרובות. במיוחד שאצל בני העדה האתיופית הגיל גדול יותר בזמן הלימודים מאשר בנורמה. אם ביב' נערים הם בני 18 מקסימום אצל אני העדה האיתיופית הנער יכול להיום גם בן 20...

היה טוב אם הייתי יודע/ת מראש על מקום השירות ש...הוא לא מתאים לבנות שרוצות להתקדם רוחנית.

איך מגיעים לתפקיד?

פעילויות נוספות בזמן השירותשירתתי שנתיים בכפר הנוער הדתי בכפר חסידים. בשנה הראשונה שילבתי בוקר בשבוע במדרשה לבנות בעכו. אך זה מאוד קשה לשלב.. כפר הנוער הוא מקום יחסית מבודד וקשה לצאת ממנו למקומות... חוץ מזה שהעבודה דורשת ממך המווון...

טיפ לדרך...1.להיות ענווה! אם אחד הילדים מספר לך משהו אל תחשבי שאת יכולה לפתור זאת לבד. פני לאנשי המקצוע בשירות בו את נמצאת. 2. בעיני, עדיף להדריך נערים מקסימום בכיתה ח'. לא יותר גדולים מזה- זה מורכב מידי.. 3. שיתוף פעולה בצוות זה א' ב' בהצלחה בשירות הלאומי!!! 4. תמצאי מישהי באיזור השירות (לא אחת מבנות השירות..) שתוכלי תמיד "לשפוך" לה את הקשיים ולהתייעץ איתה.. 5. גם בשירות לאומי צריך גבולות בקשר עם המשפחות שבאיזור השירות שלך.

הערותהאם תרמת ומיצית את יכולותייך? נשארתי שנתיים באותו שירות כי הרגשתי בסוף השנה הראשונה שאני עדיין באמצע תהליך עם החניכים. הקב"ה לא סתם מגלגל שהגעתי למקום הזה. כשנראה שזה המקום שהתאים ביותר עבורי בשנים הללו. השתדלתי ונתתי מעצמי המון.

האם מצאת מידע זה מועיל?

הוסיפי תגובה לחוות הדעת

* שם / כינוי:

* אימייל:

* כותרת:

הודעה:


שלחי לכותבת חוות הדעת בלבד

תגובות

מחפש
סגרי

צרי קשר